Chokladcheesecake med vaniljsås

Choklad är aldrig fel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 75g smör
  • Fyllning
  • 500g kesella
  • 2 ägg
  • 200g mörk choklad, 40% kakaohalt
  • Sås
  • 3dl gräddfil
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner kexsmulorna.
  2. Tryck ut smulblandningen i botten på en rund form med löstagbar kant. Grädda i mitten i ugen i ca 7 minuter.
  3. Mixa kesella och ägg i matberedare till en jämn smet.
  4. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över ett vattenbad. Häll ner chokladen i matberedaren medan maskinen kör och mixa till en jämn smet.
  5. Häll chokladsmeten i formen och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Servera kakan i bitar med såsen ringlad över. Pudra gärna lite kakao över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr