Chokladcrêpes med exotisk frukt

Dessert för läckergommar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg, vispat
  • 3 dl mjölk
  • Olja, att steka i
  • Florsocker, att pudra över
  • Fyllning
  • 11/4 dl silad yoghurt naturell
  • 3 dl mascarponeost
  • Florsocker (kan uteslutas)
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • Ca 2 1/2 dl jordgubbar, ansade och delade i
  • fjärdedelar
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Till fyllningen, häll yoghurt och mascarponeost i en skål och söta eventuellt med florsocker. Lägg mango och jordgubbar i en skål och blanda. Dela passionsfrukten i halvor, gröp ur kött och kärnor och blanda det med mango och jordgubbar. Rör om och ställ åt sidan.
  2. Till crépesen, sikta mjöl, kakao och salt i en skål och gör ett hål i mitten. Tillsätt ägget och vispa med en ballongvisp. Vispa gradvis i mjölken och dra ner mjölet från sidorna till en slät smet. Täck över och låt stå i 20 minuter. Hetta upp lite olja i en 18 cm stor plättlägg eller stekpanna. Häll i precis så mycket smet att den täcker botten med ett tunt lager. Grädda på medelhög värme i en minut, vänd sedan plätten och grädda den andra sidan i 30-60 sekunder, eller tills den är genomstekt.
  3. Lägg över crépesen på ett fat. Upprepa med resten av smeten och stapla de färdiggräddade crépesen ovanpå varandra med bakpapper emellan. Håll dem varma i ugnen medan du gräddar färdigt resten. Fördela fyllningen mellan crépesen, rulla samman dem och pudra med florsocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr