Chokladcrisptårta

Supergod! Har blivit succé varje gång jag gjort den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl rice krispies (flingor)
  • Chokladkräm:
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 50 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakpapper.
  2. Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd sist ner flingorna.
  3. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timma. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
  4. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
  5. Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chokladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen.
  6. Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla över tårtan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…