Chokladdoppade havrekakor – GI

Detta är ett recept på en mer hälsosam småkaka, inspirerad av GI. Den innhåller nyttiga fiberhavregryn men inget vanligt socker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl havregryn (jag använder fiberhavregryn)
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • 3 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver
  • 30 g hackad sockerfri choklad (jag använder mjölkchoklad)
  • Doppa i:
  • 70 g sockerfri choklad (jag använder mörk)
  • 1 tsk kokosolja

Gör så här

  1. Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. Tillsätt rumsvarmt smör och blanda tills smöret är välfördelat.
  2. Rör därefter ner den hackade chokladen och äggulorna. Blanda till en deg. Forma till cirka 10 kakor på ett bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-12 minuter tills kakorna börjar bli bruna i kantera. Låt kakorna kallna.
  4. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja.
  5. Bred eller doppa halva delen av havrekakorna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper (gärna i en kyl).
  6. http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentarer

Testat, men gilla det inte. Det är svårt att baka sockerfria kakor. Har faktiskt aldrig hittat något riktigt bra. Möjligen skulle man kunna använda kakdegen som en topping på en fruktpaj, kanske med hallon i botten. Ska nog ge receptet en ny chans som smulpaj.

Liknande recept