Chokladglaserade apelsinmuffins

Superenkla och supergoda. Apelsin och choklad är som bekant, en fin smaksättning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • Garnering:
  • Marabou mjölkchoklad
  • Valfritt strössel eller kokos

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Smaksätt med rivet skal och saft av apelsin.
  4. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
  5. Fördela smeten i ca: 18 st muffinsformar.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, ca: 10 minuter.
  7. Riv under tiden chokladen grovt på rivjärn.
  8. Tag ut muffinsen ur ugnen och strö på valfri mängd riven choklad.
  9. Låt smälta och bred ut ett jämnt lager med en kniv på muffinsen.
  10. Strö på strössel eller kokos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…