Chokladglassmuffins

Dessa muffins bör flyttas från frysen till kylskåpet 30 minuter före servering. Måste bara upplevas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • Fyllning:
  • 175 g chokladglass
  • 100 g hackad choklad
  • 3/4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Ger 18 muffins
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut 18 muffinsformar gärna i muffinsplåt. Vispa samman alla ingredienser till muffinsen i en stor skål med elvisp till en slät och krämig smet.
  3. Skeda smet i formarna och grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt muffinsen svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsarna och låt svalna på galler. När de svalnat, skär horisontellt av toppen på varje muffins och bred över lite rumstempererad glass. Sätt därefter på locket igen och placera muffinsen i frysen.
  4. För att göra glasyren, smält choklad i ett vattenbad. Rör om tills allt har smält. Ta av från värmen. Tillsätt vispgrädde och blanda väl. Låt svalna något och skeda sedan glasyr över muffinsen. Ställ åter i frysen för att stelna. Förvara i frys i en lufttät burk upp till 3 månader.
  5. Flytta muffinsen till kylskåp ca 30 minuter före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…