Chokladhjärtan med olika smaker

Fylliga chokladhjärtan med mint/polkagris smak eller varför inte hallon och torkade jordgubbar. Tas fram några minuter innan servering så chokladen blir lagom mjuk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till polkagris och mint hjärtan:
  • Ca 200-300 g mörk mintchoklad (ex Lindt eller Marabou)
  • Ca 15-20 små polkagriskarameller (ex Cloettas i påse)
  • Till hallon och jordgubbs hjärtan:
  • Ca 200-300 g choklad med hallonsmak (ex Lindt eller Marabou)
  • Ca 10 torkade jordgubbar från naturgodis
  • Iskubsformar, IKEAS hjärtan

Gör så här

  1. Smält chokladen över t ex ett vattenbad.
  2. Krossa under tiden polkagriskaramellerna i en mortel så att det blir lagom små bitar. De torkade jordgubbarna klipps i små bitar.
  3. När chokladen smält blandar du i den valfria smaksättningen. Ta sedan två små skedar och lägg i IKEAS iskubsformar som är formade som hjärtan. Ställ formen kylen ca 1 timme eller tills du ser att dom stelnat.
  4. Tryck sedan ut dom på ett fat eller i en skål strax innan serveringen.

Kommentarer

Vad roligt att så många har sparat detta recept och att ni som gjort dom har kommenterat och sagt vad ni tycker =) Smart med en klick smör i. Det ska jag pröva nästa gång också =) /Lina
Jätte enkelt, och enormt goda. Mums! Hade en klick margarin i den smälta chokladen för att få den slätare och finare.
Så enkelt! Mycket smart ;)
Låter jätte gott, detta måste jag prova...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…