Chokladkaka

För dig som tycker om choklad! En otroligt god och saftig chokladkaka som med fördel bakas minst en dag innan den serveras. Förvaras i kylskåp. Det är lite vispande men det är den värd. Innehåller inte gluten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 gr mörk blockchoklad
  • 1 dl starkt kaffe
  • 250 gr smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 4 lätt vispade ägg
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Smält choklad och kaffe ovanpå ett vattenbad.
  2. Klicka i små mängder smör och socker. Rör hela tiden.
  3. Ta bort från värmen och rör ned ägg och salt. Häll i väl smord och bröad form.
  4. Grädda längst ned i ugnen, 175 grader i 50 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…