Chokladkaka

Smarrig...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,25 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1,25 dl grovhackad mörk choklad
  • Glasyr:
  • 100 g smör
  • 100 g hackad choklad
  • Dekorering:
  • Kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en kak form ca 25 cm i diam.
  2. Vispa smöret och socker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt det lättvispade äggen lite i taget, vispa mellan varven.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten.
  4. Tillsätt mjölken och rör smeten smidig.
  5. Rör ner den hackade chokladen, häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i 50-60 min. Låt svalna.
  7. Smält smöret och chokladen i en skål över ett vattenbad tills den är blank och smidig.
  8. Bred ut glasyren på kakan, häll kokos över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…