Chokladkaka med glasyr

Ur långpannans lov. Suverän kaka som SKA göras minst en dag innan den skärs upp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g smält smör
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl kakao
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl socker
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Blanda allt till botten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda 175°C i 15-20 min. Låt svalna.
  2. Glasyr:
  3. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i kastrull, koka under omrörning i 15-20 min.
  4. Ta av kastrullen från värmen och vispa i smöret. Bred glasyren över kakan och ställ in i kylen.
  5. Tips till långpannefans:
  6. ÖB har bakplåtspapper på rulle som är bredare än långpannan, inget kladd att diska och kakan blir lätt att flytta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…