Chokladkaka med lime

Denna kaka är verkligen fjäderlätt och man kan äta en stor bit utan att få dåligt samvete eller känna sig proppmätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,8 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g mager kesella
  • Smör till formen
  • Dinkelflingor till formen
  • Yoghurt
  • Honung
  • Rivet limeskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ihop med äggsmeten och rör ned kesella.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
  4. Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med honung och rivet skal av lime.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept