Chokladkakor med jordnötter

Dessa knapriga småkakor som innehåller både choklad och jordnötter är lika omtyckta av stora som små.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl rörsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 100 g ljus eller mörk blockchoklad
  • 100 g rostade jordnötter
  • Matfett eller bakplåtspapper till plåten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjukt matfett och socker i en skål till porös smet.
  2. Rör ner ägg och citronskal. Sikta över mjöl och bakpulver och arbeta samman till en fast deg.
  3. Hacka chokladen och jordnötterna grovt. Arbeta in chokladen och jordnötterna i degen.
  4. Smörj en bakplåt eller använd bakplåtspapper. Använd två matskedar till att klicka ut lagom stora bitar deg på plåten. Kakorna ska ligga med 3-4 cm mellanrum. Baka i 12 minuter tills kakorna är knapriga i konsistensen.
  5. Låt kakorna svalna på ett galler och förvara dem sedan i en burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mexiko12

Enkel mjuk chokladkaka

En jättegod chokladkaka som är otroligt lätt att göra, en riktig ”släng ihop-kaka” Den enda chokladkakan jag gör efter att ha fått receptet.

@marjaf

LCHF-Kärleksmums

En jättegod variant på kärleksmums som är bakad utan socker och mjöl! Det är en saftig chokladkaka toppad med en len och god chokladkräm…