Chokladkiwirutor i långpanna

Mörk chokladbotten med kiwismak, och röd färskostglasyr med jordgubbssmak. Smaksätt med kiwijuice och konc. jordgubbssaft om du får tag på det. Här har jag använt aromer och hushållsfärger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk kiwiarom
  • Alt. 1 ½ dl kiwijuice
  • Glasyr:
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk jordgubbs arom
  • Alt. 2 msk jordgubbsaft, konc.
  • 4-5 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering:
  • Valfritt strössel

Gör så här

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt arom eller juice efter eget tycke och smak.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna
  4. Glasyr:
  5. Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.
  6. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr