Chokladkola med pepparmint

Jättegod, mörk och seg chokladkola.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • 3½ dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk glykos
  • Några droppar pepparmintsolja

Gör så här

  1. Smält smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i smöret utan att det bildas klumpar.
  2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120 grader. Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet. Tilllsätt pepparmintsoljan och rör om.
  3. Smörj 1 form (ca 20x30 cm) med lite olja, eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.
  5. Tips! Glykos finns på apoteket. Det tillsätts för att kolan inte ska sockra sig samt hålla sig seg och bland.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…