Chokladkolaformar

Dessa skall förberedas en dag innan de ska ätas. Man ställer dem i frysen sedan direkt i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gram 70% choklad
  • 1 vaniljstång
  • 25 gram margarin
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 3/4 dl florsocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm flingsalt
  • Fyllning:
  • 4 msk kolasås

Gör så här

  1. Smörj formar som rymmer 3/4 dl med rikligt med smör . Pudra insidan med florsocker.
  2. Bryt ner chokladen i en skål.
  3. Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna.
  4. Smält chokladen , vanilj och smör i micron eller över vattenbad.
  5. Vispa ägg, äggula och florsocker mycket kraftigt till en ljus och seg smet.
  6. Rör ner den smälta chokladblandningen.
  7. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta det över smeten.
  8. Vänd försiktigt med en slickepott.
  9. Fördela smeten i formarna.
  10. Gör en liten grop i mitten och spritsa i kolasås.
  11. Täck formarna med plastfolie och ställ dem i frysen över natten.
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Ta fram formarna och ställ dem högst upp i ugnen i 6-8 minuter tills de känns lite torra på ovansidan men är helt lösa inuti.
  14. Servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…