Chokladkolakaka med jordnötter

Enkel att göra och god. Jappen kan bytas mot center.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g japp
  • 150 g smör
  • 1 dl kakaopulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk jordnötssmör
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½ dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt jappen i bitar.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda kakao och mjöl i en bunke. Vispa ihop ägg och socker lätt. Rör ner det smälta smöret i kakao och mjölblandningen.
  3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper. Tryck in jappbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Bred ut jordnötssmöret över kakan. Låt svalna.
  4. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Strö hälften av nötterna över kakan. Ringla över ca 2/3 av chokladen. Strö över resten av nötterna och ringla över resten av chokladen.
  5. Ställ kakan i kylskåpet 2-3 timmar, gärna över natten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…