Chokladlikörformar

Pyssligt men gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladformar:
  • 150 g mörk choklad, bruten i bitar
  • Fyllning:
  • 175 g vit choklad, bruten i bitar
  • 4 msk vispgrädde
  • 2 msk konjak eller rom
  • Dekoration:
  • 50 g mörk choklad, bruten i bitar
  • 25 g vit choklad, bruten i bitar

Gör så här

  1. Smält chokladen till formarna över vattenbad.
  2. Skeda upp chokladen i 24 knäckformar och sprid den uppför kanterna med baksidan av en tesked. Ställ upp och ner på en plåt täckt med smörpapper och ställ kallt tills chokladen har stelnat.
  3. Smält den vita chokladen till fyllningen tillsammans med grädden över vattenbad. Rör ner konjaken eller rommen. Låt svalna.
  4. Häll upp likörkrämen i formarna tills de är nästan helt fyllda. Ställ i kylskåp tills de har stelnat.
  5. Smält resten av den mörka och vita chokladen i separata skålar. Häll den vita chokladen i en spritspåse med skrivmunstycke. (Eller använd en spritspåse av papper och klipp av den yttersta spetsen.)
  6. Skeda den mörka chokladen över fyllningen så att den täcks helt. Medan den fortfarande rinner, spritsa en cirkel av vit choklad över den mörka chokladen och dra en tandpetare igenom för att ge en fjädereffekt. Eller spritsa ett gallermönster över.
  7. Tips:
  8. För att göra kaffelikörformar så använd mörk choklad istället för vit choklad i fyllningen och uteslut konjaken eller rommen. Tillsätt 1 tsk finmalet espressokaffe, upplöst i 1 msk kokande vatten med 2 msk likör med kaffesmak, när chokladen har smälts.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…