Chokladmaränger med nötter

Sött och gott! Nötterna kan bytas ut om man är allergisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl hasselnötter
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 dl Flor med chokladsmak
  • 3 msk kakao
  • 1/4 tsk kanel
  • 3 äggvitor
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rosta hasselnötter i en liten lågpanna i ugnen i ca 10-15 minuter. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en kökshandduk. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.
  3. Sikta Flor med chokladsmak tillsammans med kakao och kanel i en liten bunke.
  4. Vispa äggvitorna och salt med elvisp i en stor bunke tills det börjar skumma. Vispa ner florsockret, en matsked åt gången, till hårt skum, ca 5-6 minuter.
  5. Rör försiktigt ner de siktade ingredienserna och hasselnötshacket. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar i matskedsstora klickar. Lämna ca 5 cm mellanrum.
  6. Grädda 20-25 minuter. Låt svalna på plåtar på galler.
  7. Nötterna kan bytas mot t ex rostade solrosfröer om man är allergisk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr