Chokladmarängtårta med citronkräm glutenfri

Choklad och citron är en underbar kombination!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Citronkräm
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • Rivet skal från en citron
  • 2-3 msk citronsaft
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda dom torra ingredienserna. Blanda försiktigt samman alltsammans, ta lite i taget. Häll marängsmeten i en smord och mjölad form(använd t ex Ljust basmjöl). Formen bör ha löstagbar botten.
  2. Låt marängmassan bilda en fördjupning på mitten. Sätt in formen i 225° och låt stå ca 1 min och stäng därefter av ugnen och låt formen stå kvar i ugnen minst 5 timmar, men gärna över natten.
  3. Blanda samman allt utom grädden i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat - rör hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Låt krämen kallna och vispa under tiden grädden. Vänd försiktigt ner citronkrämen i grädden.
  4. Lägg marängbottnen på ett fat och bred ut citronkrämen och garnera med någon frukt t ex kiwiskivor eller skivade jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…