Chokladmousse i flarnkorg

Receptet ger fler flarnkorgar än vad som behövs till servering, men de kan sparas om de förvaras svalt i tätslutande burk, gärna i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Flarn, 15 st:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1¾ dl vetemjöl
  • Chokladmousse:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 2 dl björnbär eller vilka bär som finns för säsongen.
  • Mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader.
  2. 1) FLARN: Smält smöret tillsammans med sockret och sirapen. Ta kastrullen från värmen och rör i mjölet. Låt svalna. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper. Beräkna ungefär 3-4 klickar/plåt, ca 1½ msk styck. Grädda i mitten av ugnen, 8-10 min. Låt svalna en aning. Lägg varje flarn på uppochnervända glas. Låt stelna och ställ dem sedan på galler.
  3. 2) CHOKLADMOUSSE: Smält chokladen och låt svalna av. Vispa äggulorna. Vispa grädden löst. Rör ner ett par matskedar av grädden i gulorna. Blanda ner äggsmeten i chokladen lite efter hand. Tillsätt sedan resterande grädde, men bara lite till en början. Rör om och blanda i resten.
  4. 3) Spritsa eller klicka ut moussen i korgarna. Låt stå några tim i kylen men inte för länge så att rånen mjuknar. Dekorera med bären för säsongen och något kryddgrönt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…