Chokladmousse med apelsin och physalis

Det är raffinerat gott! Fin upplagt - "vi äter mycket med ögonen"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ apelsin, rivet skal
  • 2 msk florsocker
  • Garnering:
  • Apelsinklyftor, hinnfria
  • Physalis
  • Citronmeliss
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Bryt chokladen och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädde, apelsinskal och florsocker i en kastrull.
  3. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält.
  4. Låt chokladsmeten svalna.
  5. Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall, gärna över natten.
  6. Vispa chokladsmeten smedig.
  7. Forma till ägg med hjälp av två skedar som doppats i vatten.
  8. Dekorera tallrikarna med apelsinklyftor, physalis och citronmeliss.
  9. Strö ett par flingor salt på chokladmoussen - det är raffinerat gott!
  10. Lycka till! Njut.

Kommentarer

Enkelt att göra, blir en perfekt mousse!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…