Chokladmousse med mandelkross

Len chokladmousse får extra skjuts av knapriga brända mandlar. Ur Allers nr 25-26/11.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Brända mandlar:
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl sötmandel

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikron eller över varmt vattenbad. Vispa grädden löst. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ned chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar och ställ i kylen att stelna minst 1 timme.
  2. Smält sedan sockret till de brända mandlarna i en liten stekpanna. Rör snabbt i mandeln med en träsked och häll genast upp blandningen på bakpappersklädd plåt och låt stelna.
  3. Bryt de brända mandlarna i mindre delar. Hacka den med en stor, vass kniv. Strö mandelhacket över moussen vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…