Chokladmousse med svartavinbärslock

Så gott! magert också!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad (67-71 % kakao)
  • 1 msk frystorkat kaffe
  • 1 msk vatten
  • 1 msk Kahlua
  • 1/2 vaniljstång, kornen
  • 8 äggvitor (ska ha rumstemperatur före vispning)
  • 60 g ljust råsocker
  • Lock:
  • 200 g frysta svarta vinbär
  • 2 msk fint råsocker
  • 1/2 vaniljstång korn från
  • Topping:
  • 1 apelsin strimlor från
  • 1/3 vaniljstång korn från
  • 1 msk akaciahonung

Gör så här

  1. Smält choklad i vattenbad. Vispa med lätt hand ihop kaffe, kokande vatten, likör och vaniljkorn. Vispa ägg vitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och vispa vidare tills de är ordentligt styva.
  2. Häll i kaffeblandningen och vänd försiktigt runt med en degskrapa tills massan är helt blandad. Häll upp moussen i glas och ställ dem i kylskåpet i ca 4 timmar.
  3. Mixa halvtinade svarta vinbär med socker och vanilj och häll genom en sil. Ställ i kylen.
  4. Gör toppingen genom att röra ner strimlor av apelsinskal i en kastrull med honung och vanilj. Ta upp dem när de är klibbiga och lägg på bakplåtspapper för att svalna. Häll ett svartavinbärslock på moussen innan servering.
  5. Garnera med apelsinskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept