Chokladmoussebakelse

Läcker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelmassebotten: (kan bytas mot kex)
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 msk maizena mjöl
  • 1 msk kakao
  • Apelsinchokladmousse:
  • 2 1/2 kakor Marabou Premium dark orange (à 100 g)
  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 ask Philadelphia original (200 g)
  • 1/4 dl björnbärsmarmelad (eller Garant Blåbärssylt)

Gör så här

  1. Mandelmassebotten:
  2. Mixa mandelmassa med ägg, maizena och kakao.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i 12 rundlar.
  4. Grädda i 175°, 10–12 minuter på nedersta falsen.
  5. Ta ut och låt svalna på plåten.
  6. Apelsinchokladmousse:
  7. Hacka två chokladkakor och smält i vattenbad.
  8. Vispa grädden lätt, ställ kallt.
  9. Dela äggulor och vitor i varsin bunke.
  10. Vispa äggvitor hårt, ställ kallt.
  11. Vispa ihop äggulor med florsocker.
  12. Blanda i den smälta chokladen.
  13. Vänd i grädden och sedan äggvitan.
  14. Lägg i spritspåsar och ställ i kyl 2–3 timmar.
  15. Blanda Philadelphia och marmelad till en jämn smet. Bred ett tunt lager på 8 bottnar.
  16. Spritsa mousse på 4 bottnar. Lägg på 4 bottnar med marmeladost. Spritsa ett nytt lager mousse.
  17. Lägg på de sista bottnarna. Toppa med mousse och återstående hackad choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…