Chokladmoussetårta – LCHF

En underbar liten tårta med mycket chokladsmak! Bakad utan mjöl och vanligt socker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mandelbotten:
  • 25 gram smör
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 1-1½ msk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver
  • Chokladmousse:
  • 80-100 g mörk sockerfri choklad
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ msk stevia strö

Gör så här

  1. Mandelbotten:
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda med (osmält) smör till en deg. Fördela i botten av en 12-centimeters springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt svalna. Medan bottnen svalnar gör du moussen.
  3. Chokladmousse:
  4. Smält chokladen. Vispa upp äggulan med en vanlig visp. Rör ner chokladen i äggulan under omrörning. Vispa vispgrädden fluffig tillsammans med stevia strö och vaniljpulver med en elvisp. Rör ner grädden i chokladen. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela därefter moussen på mandelbottnen. Hyvla (med en potatisskalare)över eller hacka choklad. Förvara i kyl tills servering. Servera gärna med en stor klick vispgrädde!
  5. http://bakasockerfritt.blogg.se/

Kommentarer

Låter supergott. Undrar om man kan förbereda och göra klart tårtan dagen före den ska ätas. Någon som vet?
Gjorde denna i normalstor springform. Då krävdes det fyrdubbel sats botten och dubbel sats mousse. Vi dekorerade med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och hallon. Jättegod o jättemastig. Även godkänd av icke-LCHFare. 5 stjärnor :)
Låter som ett toppenrecept! Undrar dock om det går att ersätta grädden med exv. vispad kokosolja? Ska laga till både diabetiker och allergiker.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…