Chokladmoussetårta med päron och hasselnötter

God Chokladmoussetårta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ingredienser botten:
  • 1 ½ dl malda Dr. Oetker Hasselnötter
  • 50 g hackad choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Ingredienser mousse:
  • 5 msk kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mellangrädde 27%
  • 5 dl mellangrädde 27%
  • 1 påse Dr. Oetker Snabbgelatinmix
  • 1 liten burk inlagda päron
  • ev. 2 msk päronkonjak

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en smord och bröad form med bakplåtspapper i botten. Grädda i 10-15 minuter på 175 grader. Låt svalna.
  2. Lägg hasselnötsbottnen i en kakform med löstagbar botten. Halvera päronen och fördela över kakan.
  3. Rör ihop kakao, socker och 1 dl grädde. Smaksätt ev med lite konjak.
  4. Häll 5 dl grädde i en bunke och vispa ner snabbgelatinmix med en elvisp. Vispa lätt och luftig.
  5. Blanda först ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner resten. Lägg moussen över päronen och ställ att stelna i kyl 2-3 timmar eller över natt.
  6. Tips! Dekorera med Dr. Oetker Golden Perlini

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…