Chokladmuffins med Bailey`s

Chokladmuffins med härlig fyllning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gram mörk choklad
  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 80 gram florsocker
  • 20 gram mjöl
  • 75 gram mjölkchoklad
  • 4 msk ( 6 cl) Bailey`s
  • 6 muffinsformar
  • Till garnering:
  • Florsocker
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 240 grader.
  2. Bryt den mörka chokladen i bitar och skär smöret i bitar. Smält detta på värme och blanda väl.
  3. Vispa ihop äggen och florsockret. Det ska bli ljusgult och skummigt. Blanda därefter ned den smälta chokladsmeten. Sikta ner mjölet och rör till en jämn smet.
  4. Smörj och mjöla muffinsformarna.
  5. Smält mjölkchokladen i en kastrull på svag värme.
  6. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smeten. Fördela mjölkchokladen i formarna och häll en msk bailey`s i varje muffinsform. Fyll sedan på med resten av smeten.
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna några minuter innan du serverar dem. Garnera med siktat florsocker och jordgubbar.

Kommentarer

Mycket chokladsmak! Ska nog prova med ljus choklad nästa gång *ler*. Lite joxiga att få upp ur formarna, men vad smarriga!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…