Chokladmums med mockaglasyr

Glasyren till de här muffinsen är blandat med florsocker och kaffelikör. Och ännu lite festligare blir muffinsen om du toppar med chokladöverdragna kaffebönor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl kakao
  • 3/4 dl vatten
  • ½ dl ljus sirap
  • 125 g smör el margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr och garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kaffelikör el starkt kaffe
  • Chokladöverdragna kaffebönor

Gör så här

  1. Sikta ner kakaopulvret i en kastrull. Tillsätt vatten och sirap. Ge blandningen ett uppkok. Ta kastrullen från plattan och låt svalna.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Sikta ner de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i den nu ljumma kakaoblandningen. Rör slätt och jämnt.
  3. Fördela smeten i pappersformar. Grädda i 175 grader mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med sticka att de är färdiga. Låt svalna.
  4. Glasyr och garnering:
  5. Rör samman florsocker och likör. Fördela på muffinsen och toppa med chokladbönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…