Chokladpaj – diabetiker

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 3-4 msk kakao
  • 4 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel.
  2. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor och Hermesetas Lättströ. Sikta i kakao. Rör ner crème fraiche. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills fyllningen stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…