Chokladpaj med mandelbotten

En dröm, för den sanna choklad älskaren!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • Ca 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g mörk blockchocklad
  • 30 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk pulverkaffe
  • garnering:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 daim ca 56 g

Gör så här

  1. Ugnsvärme:200 grader
  2. Riv mandelmassan och smula samman den med matfettet och vetemjöl. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop det till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ formen att vila kallt i ca 30 minuter. Grädda pajen mitt i ugnen 15-20 minuter, låt pajskalet kallna.
  4. Dela chokladen i mindre bitar lägg dem i en skål tillsammans med matfettet. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta. Ta bort skålen och vispa ner gulorna en i taget. Rör ner kaffet ett i taget. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll chokladen i pajskalet och ställ pajen kallt.
  5. Vispa grädden krossa daimen toppa pajen med grädde, strö över daimkrosset.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…