Chokladpaj med mascarpone

Den här goda pajen består av ett läckert chokladskal fyllt med krämig mascarponeost, som ofta används i italienska bakverk. Färska fikon blir pricken över i!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g mascarponeost
  • Garnering:
  • 4-5 fikon
  • 2 tsk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör, mjöl, kakao, socker och äggula i en matberedare med kniven isatt. Mixa till en deg. Smörj en pajform, ca 22 cm i diameter. Kavla sedan ut degen efter pajformens kant.
  2. För över och tryck ut degen i formen, degen ska gå upp över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt i kylen 30 minuter eller i frysen 5 minuter.
  3. Grädda pajbottnen i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt pajskalet svalna.
  4. Gör fyllningen. Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner mascarponeosten. Fördela ostsmeten i pajskalet. Skär fikonen i klyftor och stick ner dem i fyllningen. Pudra över lite kakao.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…