Chokladpannacotta med hallon

...perfekt avslutning på en god middag...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ blad gelatin
  • 100 g mörk choklad, 70 - 75%
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl färska hallon eller
  • 200 g frysta hallon
  • 1½ dl vatten
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Hacka chokladen grovt.
  3. Koka upp Milda Visp och socker i en kastrull.
  4. Dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladhacket och rör tills det smälter.
  5. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i chokladblandningen.
  6. Häll upp chokladen i portionsglas/formar. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna i ca 4 timmar.
  7. Koka upp hallon, vatten och socker. Låt sjuda ett par minuter.
  8. Servera chokladpannacottan med hallonkompotten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr