Chokladpannacotta

Den här milda och krämiga desserten förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 gelatinblad

Gör så här

  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

Kommentarer

Åh så god! Enkel att göra och riktigt lyxig :) Serverade vispad grädde och osockrade hallon till. En perfekt dessert till helgens mys :D
Mmmmmmm!! så gott detta var. Snabbt och enkelt. Full pott för en mycket smarrig chokladpannacotta. Tack för receptet.
Väldigt god och lätt att göra.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…