Chokladparfait

Mörk choklad och farinsocker smakar mycket choklad tillsammans...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 1 dl farinsocker
  • 3 dl Arla vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en kastrull.
  2. Ta den från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
  3. Rör ihop äggula och florsocker.
  4. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten och lite av grädden i den smälta chokladen.
  5. Rör i resten av grädden.
  6. Häll smeten i en form, ca 1 liter.
  7. Frys i 4-5 tim. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
  8. Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta.
  9. Tips:
  10. Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…