Chokladpavlova med topping av youhurtgrädde och färska bär

Supergod! För att behålla marängen frasig ska toppingen inte läggas på förrän vid serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 st ekologiska äggvitor
  • 5.25 dl strösocker
  • 0.5 st citron, saften
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 50 g mandelspån
  • Topping:
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 3 msk florsocker
  • 1 l färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
  3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
  4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
  5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
  6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
  7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
  8. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
  9. Strö över bären.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…