Chokladrulltårta med apelsinkräm

En god och annorlunda rulltårta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk konc apelsinjuice
  • 250 g kesella
  • 2 msk florsocker med citron
  • Garnering:
  • 25 g mörk choklad
  • strimlat skal av 1 apelsin

Gör så här

  1. 1. Kakan:
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda potatismjölet, kakaon och bakpulvret. Rör ner i äggtoddyn.
  3. 2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i c:a 5 min.
  4. 3. Stjälp upp kakan på ett papper och lossa den försiktigt( pensla papperet med kallt vatten om det inte släpper) Lägg en fuktig bakduk över och låt svalna
  5. 4. Fyllning:
  6. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.Värm apelsinjuicen och låt gelatinbladen smälta i den. Låt svalna. Rör samman juicen, kesellan och florsockret.
  7. 5. Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den från långsidan. Slå in den i bakpapper och lägg den med skarven neråt i kylen i en timme.
  8. 6. Smällt chokladen i vattenbad. Ringla över chokladen på tårtan. Kyl i c:a 10 min. tills chokladen stelnat. Strö över apelsinskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept