Chokladrulltårta med mint

Passar utmärktt att servera som liten kaka till kaffet efter middagen. Mjukvispad grädde förhöjer smak och utseende. Garnera gärna med citronmeliss.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 24 chokladplattor med mintfyllning, After Eight

Gör så här

  1. Klä en långpanna ca 30*40 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
  3. Blanda samman mjöl, bak och kakaopulver. Om det finns klumpar i kakaon så bör du sikta ner den i mjölblandningen.
  4. Vänd ner blandningen i kaksmeten. Tillsätt kaffepulvret utrört i lite vatten.
  5. Bred ut smeten i långpannan till ett jämt lager.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 250 grader ca, 5 minuter. I varmluftsugn i 225 grader ca, 10 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat papper på ett galler.
  8. Smält chokladplattorna i vattenbad eller i en skål på full effekt i micron ½ -1 minut.
  9. Bred ut blandningen på kakan. Rulla samman kåkan från långsidan eller kortsidan beroende på skivornas storlek.
  10. Förvara rulltårtan i kylskåp till den ska serveras.
  11. Den går också bra att frysa, hel eller skuren i skivor.
  12. Hållbarhet ca 3 månader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…