Chokladrulltårta med päronsmörkräm

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • Smörkräm:
  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk päron arom
  • 5-8 droppar grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten.
  2. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
  4. Smörkrämen:
  5. Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt florsocker och äggula och rör så att krämen blir porös. Smaksätt och färga efter eget tycke och smak med aromen och hushållsfärgen.
  6. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr