Chokladrulltårta med punsch

Gelatin kan uteslutas, men stadgar fyllningen och gör rulltårtan lätt att skära upp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • Ca 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 gelatinblad
  • 1 ½-2 msk punsch
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl. Kakao och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen under försiktig omrörning. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 30*40 cm. Bred ut till ett jämnt lager.
  2. Grädda 5-7 min. Stjälp upp på lätt sockrat papper. Dra bort papperet som den gräddats på. Lägg på en fuktig handduk och låt svalna.
  3. Vispa grädden. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 min. Ta upp bladet och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten, låt svalna något och rör ner punschen. Vänd ner florsocker och
  4. gelatinlösning i grädden. Smaka av om ev mer punsch ska tillsättas.
  5. Rulla ihop kakan och lägg in i kyl för att stelna i minst 30 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…