Chokladrulltårta

En fräschare rulltårta än vanligt - det är färskost i stället för smörkräm. Men minst lika god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Kräm:
  • 300 g färskost
  • 1 1/4 dl kesella (125 g)
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 citron, fint rivet skal och juice (ca ½ dl)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda samman potatismjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och rör om.
  4. Fördela smeten jämnt i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Lägg ut två bakplåtspapper på en plan yta och strö socker över dem. Stjälp upp kakan ovanpå. Dra av pappret som kakan gräddats på. Skulle det vara svårt så pensla pappret med lite kallt vatten så släpper det lättare. Låt kakan kallna under en långpanna.
  6. Mixa samman färskost, kesella, florsocker, citronskal och juice till en slät och luftig kräm (det går också bra att använda elvisp). Fördela krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…