Chokladrutor med daim

Mumsigt goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Glasyr:
  • 250 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1msk vaniljsocker
  • 2 stycken dubbeldaim

Gör så här

  1. Sätt ugn på 225 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Smält smöret.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
  4. Vänd ner mjöl-blandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg-och sockerblandningen och blanda till en smet.
  5. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  6. Grädda i 15 minuter i 225 grader och låt svalna.
  7. Glasyr:
  8. Blanda rumstempererat smör, strösocker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull.
  9. Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
  10. Bred över kakan och strö över grovt hackad Daim.
  11. Låt stelna och skär i rutor.

Kommentarer

Ungefär dessa brukar vi göra och de är RIKTIGT goda :) vi brukar dock inte ha kakao i och det blir bra resultat. Gissar att båda varianterna är goda :) Det är positivt att det blir så många kakor också.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…