Chokladrutor med frukt och nötter

Vad sägs om det här receptet?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl (150 g) kungsörnens extra fint mjöl
  • 2 msk kakao
  • Drygt 1 dl (100 g) strösocker
  • 400 g mincemeal (engelsk spetsad frukt- och nötblandning)
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • Chokladfudgeglasyr
  • 75 g mörk choklad, i bitar
  • 75 g smör, i bitar
  • 250 g florsocker (drygt 4 dl)
  • 2 msk florsocker
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en grund fyrkantig kakform (23 x 23 cm) och klä den med bakplåtspapper.
  2. Lägg smöret, mjölet, kakaon, sockret, frukt- och nötblandningen och ägget i en skål och rör om med en träslev tills allt blandas, men inte mer. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
  3. Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills kakan känns fast och är lätt gyllenbrun. Låt kakan svalna helt i formen.
  4. Bred därefter glasyren över kakan med en slickepott eller spatel, innan du skär upp den i 16 rutor.
  5. Chokladfudgeglasyr:
  6. Blanda choklad och smör i en liten kastrull på svag värme. Låt stå tills allt har smält men inte längre. Blanda florsocker och kakao i en mellanstor skål och häll den smälta chokladen över. Tillsätt mjölk och vaniljeextrakt och rör om så att allt blandas väl.
  7. Placera skålen med chokladblandningen i en större skål med isvatten och rör om med en träslev tills glasyren blir tillräckligt tjock för att vara bredbar och behålla formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…