Chokladrutor med jordgubb och rabarber

Mörk chokladbotten med smak av rabarber. Kakan toppas med röd jordgubbsglasyr och pyntas med guldpärlor eller guldströssel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl Rekorderlig Sommarcider Rabarber Jordgubb (nr 1846)
  • Alt. 2-3 kryddmått rabarberarom
  • Topping:
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk jordgubbssaft, konc.
  • Alt. 2-3 kryddmått jordgubbsarom
  • Ev. 7-10 droppar röd hushållsfärg
  • Pynt:
  • Kokos
  • Guldpärlor
  • Guldströssel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller arom.
  3. Häll upp smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen, 25-40 minuter.
  4. Toppingen:
  5. Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och jordgubbssaften/arom och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om.
  6. Fördela glasyren över kakan då den svalnat, och pynta med kokos, guldpärlor eller guldströssel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…