Chokladrutor med maräng

En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Garnering:
  • 1½ dl grovt hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
  2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
  4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
  5. Bred marängen över chokladsmeten. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt svalna innan den skärs i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…