Chokladtårta

God krispig tårta med god chokladkräm.ni kommer gilla denna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl smält smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Chokladkräm:
  • 150 g mörk, fin choklad
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
  3. Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  5. Chokladkrämen:
  6. Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
  7. Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan.
  8. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@tina62

Chokladtårta med sugerpaste

Chokladbottnar fyllda med hemmagjord vaniljcreme, chokladmousse och vitchokladmousse. Täckt med sugarpaste, kant och blommdekorationerna även gjorda i sugarpaste