Chokladtårta

Den är gluten- och laktosfri. Supergod

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g margarin mjölkfritt
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk varmt vatten
  • 2 dl ljust basmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Rör i smält margarin, kaffepulver och varmt vatten.
  2. Blanda basmjöl, bakpulver och kakao och rör sedan försiktigt ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant
  4. Grädda ca 30 minuter i 175 grader. Prova med en sticka att kakan är färdig.
  5. Koka upp ingredienserna till glasyren i en kastrull under omröring tills glasyren har tjocknat.
  6. Lägg kakan på ett fat och bred på glasyren. När kakan har svalnat, dekorrera gärna med physalis och pumpafrön.

Kommentarer

Låter bra, men hur gör man glasyren?
Glasyren???
Vilka är ingredienserna till glasyren???

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!