Chokladtårta

En helt fantastiskt god chokladtårta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 180 g vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyrtryffel:
  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad, kakaohalt 70%
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • Dekoration:
  • Färska eller frysta bär, t.ex björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna. Kakan mår bättre av ju mindre du rör i den, så blanda men inte mer än så.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
  6. Glasyrtryffel:
  7. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smäter.
  8. Tillsätt därefter smöret och blanda till slät smet.
  9. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
  10. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!