Chokladtårta från Låxbo

Den knäckiga kladdkakan är superenkel att göra och går utmärkt att äta som den är, men blir extra god med den lyxiga chokladkrämen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kladdkaka:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl smält smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Chokladkräm:
  • 150 g mörk, fin choklad
  • 25 g smör
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en smet.
  3. Häll i en smord och bröad form, gärna med löstagbar botten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
  5. Chokladkrämen:
  6. Smält chokladen och smöret ihop med grädden på låg värme i en kastrull. Rör ihop till en blank, slät kräm.
  7. Låt krämen svalna till rumstemperatur och bred den sedan på den kalla kladdkakan. Låt gärna kakan stå kallt över natten innan du serverar med vispgrädde.

Kommentarer

Den var så god att jag bakade den igen. Har med en bild.
Hej! Tack för ett kanon recept på Chokladtårta, väldigt uppskattad av både oss och gästerna. Bifogar en bild. /SDMaya
Bakade denna idag. Så god att man vill äta upp hela (även om magen säger stopp)! Så fort kakan har nuddat munnen är den en garanterad femma!
Oj, det där lät gott! Den får hamna i min kokbok... :)

Liknande recept