Chokladtårta med apelsinkräm

Med eller utan vispgrädde, men absolut med apelsinkräm och chokladglasyr. Kakmixen förvandlas till lättgjord tårta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket mix kungsörnen chokladkaka
  • 3 apelsiner
  • 2 dl ev vispgrädde
  • Apelsinkräm :
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vatten
  • 2 msk apelsinskal, rivet
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • Chokladglasyr:
  • 1 dl chokladflorsocker
  • 2 msk vatten
  • Alt. florsocker + kakao

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° och smörj och bröda en rund form.
  2. Blanda mixen och grädda en tårtbotten enligt paketet.
  3. Riv av det gula skalet av apelsinerna och skär ut klyftorna så att de blir fria från hinnor. Vispa grädden.
  4. Apelsinkräm: Koka juice, vatten, hälften av apelsinskalet och socker 5 min och dra sedan grytan av värmen. Blanda potatismjöl och vatten (tre ggr så mycket potatismjöl som vatten) och häll ner blandningen under omrörning, koka upp under omrörning och så fort första bubblan syns, dra kastrullen av plattan och låt krämen svalna.
  5. 5. Klyv kakan och bred på apelsinkrämen, lägg på eventuellt grädde och överst den andra bottnen.
  6. 6. Rör ihop glasyren och täck tårtan med den. Toppa med det rivna apelsinskal som är kvar.

Kommentarer

Hej har precis prövat din apelsinkräm, står det fel mått på potatismjölet? det blev väldig konstig och blev massa potatismjöl över...

Liknande recept

@suss_b

Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!