Chokladtoscakaka

En ljuvligt seg och god kaka med härliga nötter och choklad den bakas ofta hemma och uppskattas verkligen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 200 g Mörk blockchoklad
  • 175 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 3 Ägg
  • 2 tsk Finmalet snabbkaffe
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • Toscasmet:
  • 100 g Hasselnötskärnor (eller blanda de nötter du tycker om)
  • 100 g Sötmandel
  • 100 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Ljus sirap
  • 2 msk Mjölk
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 1/2 msk Kakao

Gör så här

  1. 175 grader i ugnen. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 23 cm diameter, gärna med löstagbar botten.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret, ta av från värmen. Tillsätt sockret i chokladblandningen, blanda därefter i äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje ägg.
  3. Blanda samman kaffepulvret, vetemjölet och bakpulvret och rör ner till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
  5. Gör toscasmeten medan kakan gräddas.
  6. Grovhacka nötterna och mät därefter upp resten av ingredienserna i en kastrull och sjud upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nöthacket.
  7. Bre blandningen över kakan och ställ in i ugnen igen - i mitten - grädda i ca 10 minuter.
  8. Låt kakan svalna innan den lossas ur formen. Kakan är bara godar om den inte är helt genomgräddat utan lite kladdig i mitten. En klick vispad grädde och lite färska hallon och du har en toppen efterrätt .

Kommentarer

Mums det är vad man kan säga om denna kaka som skulle räckt hela hela helgen, men som inte är mycke kvar av.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…